dissabte, 19 de setembre del 2020

Preguntes sobre l'extraescolar. Curs 20-21.

 Arran de les consultes que hem rebut hem elaborat un document amb les preguntes més freqüents:

Per què he d’apuntar el meu fill/a l’extraescolar de robòtica de RoboTIC?

Per respondre aquesta pregunta, potser cal plantejar-se una altra pregunta. És necessari que els nostres fills/es aprenguin a llegir i a escriure? La resposta és obvia, oi?

Doncs amb la robòtica i la programació informàtica succeeix un cosa semblant. Ens ha tocat viure en una societat on la tecnologia, la robòtica, la informàtica... cada cop estan més presents en les nostres vides.

Potser no cal que els nostres fills/es guanyin el premi Planeta de novel·la, però si que cal que tinguin certa competència en escriptura i lectura. El mateix passa amb la robòtica i la programació informàtica. És necessari que aprenguin nocions bàsiques en aquestes àrees i que adquireixin certes habilitats per utilitzar-les. Habilitats que ben segur els ajudaran a tenir èxit en la societat del segle XXI.

Com a pares no sabem si els nostres fills, de grans, es dedicaran professionalment a tot aquest món de la tecnologia i la informàtica, però el que està clar és que els robots, els programes informàtics... ja formen part de les nostres vides i encara ho faran més. Per tant, si els donem l’oportunitat que aprenguin i coneguin com funciona aquest món, els estarem donant eines per poder entendre’l i relacionar-s’hi eficaçment.

Les classes seran presencials o online?

Les classes seran totalment presencials, tant a les escoles com a l’aula RoboTIC. Però si donat el cas, algun grup ha de fer quarantena o s’ha de confinar, hem preparat una plataforma online que els permetrà seguir les classes des de casa de forma temporal.

A més, com que la utilitzarem a les classes presencials, si donat el cas, l’han de fer servir des de casa, no tindran cap problema per connectar-se i saber com funciona.

Com funcionarà la plataforma online de RoboTIC?

La plataforma virtual de RoboTIC, és un entorn d’aprenentatge online. Els alumnes es connecten a través d’Internet, no cal instal·lar cap programa a l’ordinador, només necessiten un usuari i una contrasenya.

Els continguts estan preparats perquè els alumnes siguin completament autònoms en el seu aprenentatge. La majoria de continguts estan fets amb vídeo tutorials on s’expliquen amb tot tipus de detall.

Hi ha possibilitat de fer classes online?

Sí, oferim també classes online per aquelles famílies que ho prefereixin així. En aquest cas podeu veure el catàleg de cursos que oferim a la nostra web

Quines mesures de seguretat i higiene s’adoptaran a les classes de RoboTIC?

Des de RoboTIC prendrem totes les mesures de seguretat i higiene recomanades per les autoritat pertinents. Hem elaborat un petit vídeo per explicar aquestes mesures.


Per quina edat son les classes de robòtica?

Comencem les classes amb nens i nenes a partir de 6 anys. El motiu és perquè a partir d’aquesta edat ja comencem a ser una mica autònoms i perquè ja són capaços de llegir petits textos.

Quins continguts treballem a les classes de robòtica?

Amb els més petits, fins a 3r de primària, fem una introducció a la programació informàtica amb diferents eines didàctiques, amb l’objectiu que es familiaritzin amb la seqüenciació d’ordres, i algunes instruccions senzilles. Més tard, treballem al robòtica educativa amb kits de LEGO, amb aquests kits construeixen petits robots i màquines i les programen perquè funcionin.

Amb els grans, de de 4t de primària fins a 6è, treballem la programació amb Scratch, els ensenyem a fer petits programes i acabem aquest bloc programant algun videojoc senzill. La robòtica la treballem amb el Kit LEGO Mindstorms que permet construir robot totalment autònoms. Els ensenyem a muntar robots i també a programar-los per superar diferents reptes.

A partir de 6è, oferim la possibilitat de continuar treballant amb el Kit de robòtica LEGO Mindstorms i també fem cursos d’introducció a la programació amb Python, AppInventor i els ensenyem la plataforma de hardware lliure Arduino.

Si teniu més preguntes contacteu amb nosaltres, estarem encantats d'atendre els vostres dubtes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada